Hatice Site Sahibi
Mesaj Sayısı : 137 Kayıt tarihi : 21/06/09 Yaş : 29 Nerden : Londra
| Konu: Diş Ağrılarında İlk Yardım Salı Haz. 23, 2009 10:58 pm | |
| Diş ağrısıyla birlikte aşağıdaki problemlerden herhangi biri var mı? ·Çeneye ve boyuna yayılan ağrı ·Göğüs kemiğinin altında ağrı ·Omuz ve kollara yayılan ağrı ·Terleme Yukarıdaki belirtileri hastada yoksa duruma göre aşagıdaki yardımları yapın.
Çene kırıldıysa: ·Kişinin ağzını kapatın ·Bir kravat havlueşarp vs. yardımıyla çeneyi başa bağlayın ve çeneyi emniyete alın ·Soğuk kompres uygulayın ·Hastayı en kısa sürede diş doktoruna götürün.
Diş kırıldıysa; ·Şişmeyi azaltması için alana soğuk bir kompresi uygulayın. ·Kırılan dişin parçasını nemli bir beze sarın ya da kırık parçayı hemen içinde süt olan bir kavonaza koyarak en geç bir saat içinde diş hekimine başvurun ·Kırılan dişi dil altında tutmasını da söyleyebilirsiniz.
Diş kanadıysa; ·Ağzını su ile yıkayın ·Kanayan bölgeye temiz bir bez koyarak diş doktoruna başvurun.
Eğer dişiniz çıktıysa : ·Dişi su altında hafifçe yıkayın ·Kişi kendinde ise çıkan dişi hafifçe yuvasına koyun ·Dişi yuvasına koyamıyorsanız dilinizin altında tutun yada içinde süt olan bir kavonoza koyun yada nemli bir beze sarın ·Eğer diş eti kanıyorsa kanayan yere temiz bir bez mendil yada kumaş parçası koyun ve kanayan dokuya bastırın ·Yarım saat içinde bir diş hekimine gidin.
Bir diş ağrısı için ilk yardım ( profesyonel yardım alıncaya kadar) ·Acıyı azaltmak için ağrı kesici ilaçlar alınabilir. (Not: eğer doktor önerisi yoksa 19 yaşın altında herhangi birisine aspirin veya başka bir ilaç vermeyin) ·Çeneye soğuk uygulama yapın ·Asla dişe ezilen bir aspirini yerleştirmeyin. Aspirin dişetini yakar ve diş minesine zarar verir ·Çok sıcak veya soğuk sıvıları içmeyin ·Sakız çiğnemeyin ·Tatlılar sıcak ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. (Bunlar oyukları sinirlendirebilir ve acıyı artırabilir.) ·Saatte bir tuzlu su ile gargara yapın ·Bir oyuk mevcutsa eczanelerde satılan karanfil yağından ağrıyı dindirmek için faydalanabilirsiniz ·Acınız geçse bile bir diş hekimine gidin. | |
|
Cicikis1907 Katılımcı Üye
Mesaj Sayısı : 206 Kayıt tarihi : 22/06/09 Yaş : 30 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Diş Ağrılarında İlk Yardım Çarş. Haz. 24, 2009 1:20 pm | |
| Bu faydalı bilgi için teşekkürler.. | |
|
seirmoo_2 D.Moderatör
Mesaj Sayısı : 339 Kayıt tarihi : 23/06/09 Yaş : 29 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Diş Ağrılarında İlk Yardım Çarş. Haz. 24, 2009 2:00 pm | |
| dişim ağrıdığında denicem bunları :) paylaştığın içi saol | |
|
superdoll_96 D.Moderatör